ZAKAJ IN KAKO DELUJE VSEBINSKI MARKETING?

Vsebinski marketing omogoča vašim cilnim strankam, v pravih trenutkih, posikati odgovore in rešitve na njihove izzive v vaših vsebinah, saj smo ljudje že naveličani oglasov in vse manj zaupamo oglaševanju in blagovnim znamkam s katerimi ne povezujemo. 

Vsebinski marketing premostuje ravno to vrzel. Je vezni člen sodobnega digitalnega marketinga in definitivno prva nagradnja osnovnih aktivnosti, kot so učinkovita spletna stran, optimizacija strani, email marketing ali spletno oglaševanje.

Vsak prispevek, elektronsko sporočilo, slika ali video, je vsebina. Strateško povezane vsebine, ki delujejo ciljno usmerjeno na različne segmente ciljne publike  in so s smislom usmerjeni v stranke ter povezani v celoto, imenujemo strategija vsebinskega marketinga.

Ne mečite jajc v zid!

Temelj vsakega  uspešnega marketinga je zmagovita strategija. Če mislite, da lahko izvajate učinkovit vsebinski marketing brez širše usmeritve, vsebine, distribucije, poznavanja kupcev in konkurence, ste enako optimistični, kot da mečete surova jajca v zid in nestrpno pričakujete, kaj se bo zgodilo.

B2C in B2B prodaja se odvije, ko strategijo vsebinskega marketinga tvorijo skrbno načrtovane, pravilno pisane ter vidne oz. ciljno dostavljene vsebine, ki najprej pritegnejo pozornost, nato pa nudijo vrednost bralcu: učijo, podajo odgovore in rešitve na njegova vprašanja ter izzive. Tako vsebine gradijo na odnosu vse do sklenjenega posla.

Dober vsebinski marketing  je digitalna trdnjava

Učinkovit vsebinski marketing, z optimalno distribucijo, ki ne bombardira ali teži ciljnim kupcem, omogoča široke in natančne dosege ciljne publike z veliko nižjimi stroški, kot večina ne digitalnega, tradicionalnega marketinga. V taki ali drugačni  obliki in s tako ali tisto strategijo, je vsebinski marketing lahko močno orožje velikih, srednjih in tudi malih podjetij.

Včasih vam lahko že nekaj napisanih vsebin, ki jih dostavite ciljnim strankam pod nos v pravem trenutku, prinese novo ali prve nove stranke, kar omogoča reinvestiranje in vse večji obseg dela in vaše strategije vsebinskega marketinga.

“Vsebinski marketing ni sex za eno noč.”

Morate razumeti, da največkrat vsebine ne osvajajo src in ne prodajajo ob prvem stiku z bralcem, bralce osvajajo dolgoročno. Poučna vsebina podaja odgovore, rešuje težave in pomaga bralcu premagovati izzive. To rojeva pozitivne občutke, ki skupaj z izkazano strokovnostjo gradijo na zaupanju in priljubljenosti podjetja ter blagovne znamke v očeh bralca. Gradi se vse globlji odnos, vsebina pa kontinuirano »hrani sledilce« in jih potiska po prodajnem lijaku ter po poti nakupne odločitve, vse bližje in bližje stiku ter transakciji. S tujko rečemo temu »lead nurturing«.

Vsebinski marketing prepriča tudi neznanca.

Vsebine je potrebno tudi učinkovito dostaviti bralcu. Bo vsak bralec postal tudi vaša stranka? Žal, ne! A dobre vsebine in učinkovita distribucija pravemu bralcu, po pravem kanalu ob pravem času, krepko zvišujejo možnosti.

Zakaj je  tako učinkovit?

Ljudje so osredotočeni predvsem nase in na svoje težave. Ravno zato, moramo tudi vsebine usmeriti vanje. Kupca je potrebno osrečiti, vzbuditi njegovo zanimanje in podati odgovore na njegova vprašanja ter rešitev na njegov izziv ali težavo.

Več, kot vsebine pustijo bralcem, bolj pomemben vir ostanejo v njihovi podzavesti. Take stranke so najbolj kvalitetne, saj so podučene, kar vodi v dolgoročen, lojalen odnos kupca.

Forrester je v svoji raziskavi razkril, da tisti, ki prvi poduči sledilca o nečem novem, ima 65% verjetnost, da bo dotični subjek sklenil z njim posel.

Poleg neposrednega učinka, deluje vsebinski marketing tudi posredno. Ljudje smo tako naravnani, da če nam je bilo nekaj všeč, se radi pohvalimo z novimi znanji, informacijami ali priporočamo, svetujemo in postanemo neplačani ambasadorji.

Toda vsebinski marketing ni samostojna oblika trženja in pospeševanja prodaje. Je vezni člen digitalnega marketinga, ki dodaja pomensko vrednost digitalni prisotnosti (oglaševanju, optimizaciji, socialnim omrežijem, email marketingu, itd.).

Tako digitalno trdnjavo, se nato nadgrati s specifičnimi kampanjami in napredni Inbound pristopi, ki predstavljajo nadgradnjo vsebinskega marketinga in preverjajo pripravljenost sledilca na naslednji korak. Tako iskanje ugodnega trenutka za sklenitev posla, omogoča popoln izkoristek vseh vaših kontaktov, email naslovov, vsebin in učinkovite dsttribucije.

V rezultate usmerjena vsebinska strategija

Kje začeti? Najbolje, da strateško, tako kot z vsemi projekti. Center digitalnega marketinga je spletna stran. Potencialne stranke bodo sprejele odločitev o tem, če bodo poslovale z vami, šele po obisku spletne vaše strani. Cilj digitalnega marketinga je, kar največkrat pripeljati obiskovalce na vašo spletno  stran, tako da le-ti čim prej postanejo tudi vaše stranke.

Dinamike nakupnega odločanja se razlikujejo od panoge do panoge. Razvijajo se skozi čas ob razvoju tehnologije, absorbiranju informacij, in poteku življenja. V ozadju smo vedno ljudje. Vsak posel je najprej Human to Human (H2H). Šele na to ločimo marketing in prodajo na Business to Business (B2B) in Business to Consumer (B2C).

“Največje razlike med B2B in B2C prodajo je v dinamiki in dolžini nakupnega odločanja.”

Najbolj poznani načini pridobivanja novih strank, čemur s tujko rečemo »lead generation«, so razni načini spletnega oglaševanja v iskalnikih, na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram, Youtube, itd.), ter SEO – optimizacija spletnih strani. Približno 80% ljudi bo od vas kupilo  šele po 4. ali 5. stiku z vami, zato je potrebno obiskovalce večkrat pripeljati na spletno stran in še večkrat spomniti, da obstajate. Vsebinski marketing je tisti del (digitalnega) marketinga, ki po prvem, ali že od prvega stika dalje, hrani sledilca  in tako gradi odnos in zaupanje.

Strategija vsebinskega marketinga mora dosegati več ciljev

V raziskavi so marketingaši in direktoriji razdelili cilje vsebinskega marketinga po prioritetah prikazanih v sliki.

Globlji pomen vsebinskega marketinga: BRANDING

Verjetno smo vam že pustili slutiti, da vsebinski marketing več, kot le povezuje sledilce z vami, vašim podjetjem, in blagovno znamko. Celovit pristop, ki učinkovito dostavi pomensko vsebino ob pravem času preko pravega kanala, pravi ciljni publiki, več kot le ustvarja nove sledilce. Skupaj z močno prisotnostjo na socialnih omrežjih in v kombinaciji s sistemi za marketinško avtomatizacijo, se bistveno lažje in dosti bolj učinkovito upravlja reputacijo, krepi prepoznavnost, gradi na moči blagovne znamke ter izboljšuje komunikacija s strankami.

Spleta analitika in z njo pridobljeni podatki in ugotovitve pa ob tem predstavljajo neskončen bazen idej, priložnosti in odgovorov za najboljše poslovne odločitve. Predstavljate si, kako bi se bilo odločati, ko imate neprecenljive podatke o vaših strankah, njihovih navadah in željah na ekranu. Ko lahko poznate rentabilnost vsakega vloženega ceta. Priložnost, ki dela obveznost spoznati svoje stranke bolje, kot kadarkoli do sedaj. Kar seveda vodi do vsestranskega zadovoljstva in uspehov vaših strank, vas in nas tržnikov.

Z vsebinskim marketingom tako spuščamo signale na prava mesta in krepimo avtoriteto, zaupanje, in lojalnost vaših strank ter sledilcev. Poleg neskončnega vpliva na visoka mesta v spletnih iskalnikih, ki jih ima vsebinski marketing v kombinaciji z optimizacijo spletnih strani, vam omogoča vzpostaviti najgloblje odnose med vsemi rešitvami digitalnega marketinga

Kaj je dobra vsebina?

Bralci so osredotočeni predvsem nase, kot tudi na svoje izzive in težave, zato se morajo vsebine na to ozirati. Osredotočene morajo biti v bralca. Morajo ga osrečiti, ustvariti zanimanje in podati odgovore na njegova vprašanja ter rešitev na njegov izziv ali težavo.

Dobra vsebina pritegne pozornost, je enostavno berljiva, ima rdečo nit, jasen cilj, logično strukturo, je nazorna, se poenoti z bralcem in mu prinaša koristi, saj rešuje njegove težave, podaja odgovore na vprašanja, odpravlja skrbi, itd. Bralcu mora jasno izpostaviti prednosti, ki mu jih prinaša sodelovanje z vami.

Ena od bolj učinkovitih taktik vsebinskega marketinga je pripovedovanje zgodb, ki igrajo tudi na čustva.

Naša podzavest si vedno zapomne, kako smo se počutili, tudi če pozabimo, kaj smo slišali ali kaj se je zgodilo.

Kako bomo implementirali vsebinski marketing pri vas:

Projektov vsebinskega marketinga se lotevamo strateško in po preverjeni metodologiji, ko raziščemo stanje, trg in potrebe, identficiramo ciljno publiko, jo popredalčkamo in – skladno s potrebami – oblikujemo zmagovit načrt in koledar nagovarjanja.

Elementi učinkovitega vsebinskega marketinga:

 • Izdelava vsebinske strategije
 • Namestitev spletne analitike
 • Posvet in določitev KPI
 • Priprava vsebin
 • Po potrebi izobraževanje naročnika
 • Upravljanje vsebin
 • Iskalni marketing
 • Plačano oglaševanje na klik v iskalnikih
 • Optimizacija spletnih strani (SEO)
 • Druge oblike spletnega oglaševanja in zakup medijskih prostorov
 • Email marketing
 • Socialna omrežja
 • Spletna analitika in uporaba orodij za avtomatizacijo (marketing automation), ki dandanes omogočajo tudi vrednotenje sledilcev itd.

Vrste vsebin:

 • Vsebina na spletnih in pristajalnih straneh
 • Blog prispevk
 • Email novice
 • Slikovne vsebine
 • Študije primerov
 • Infografike
 • E-knjigic
 • »How To« vodiči
 • Objave na socialnih orežjih
 • PR
 • Intervjuji (podcast)
 • Video posnetki
 • Webinarji
 • Itd.
najpogosteje uporabljene vsbine

Slika prikazuje, katere vrste vsebin so najbolj priljubljene v B2B in katere v B2C segmentu..

Več o učinkovitosti in primernosti različnih oblik vsebin in vsebinskega marketunga lahko preverite tudi na tej povezavi.

Se sliši zapleteno, obsežno, in po vsej verjetnosti drago? Vsebinski marketing je tako popularna in iskana oblika marketinga, ker deluje. In se obrestuje. Gre za dolgoročno investicijo v vrednost in potencial podjetja, v prodajo in prepoznavnost, v rast, v prihodnost!

Če niste prepričani, da je vsebinski marketinging vaš najbolši naslednji korak, ne belie si glave. Vse bomo analizirali in skupaj ugotovili, ali je taka oblika marketinga primerna za vaš posel.

Ne ustrašite se pisanja vsebin

Včasih je zares težko pričeti s pisanjem. Morda niste rojeni pisec, niti grafični oblikovalec, ali pa zgolj nimate idej in časa, da bi se posvetili vsebinam. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali z nasvetom, strategijo vsebin ali pisanjem na dnevni, tedenski ali mesečni ravni. Naše marketinške rešitve bodo povečale prodajo, prikazale dodano vrednost vaših izdelkov in storitev ter vam pomagale zares izstopali iz množice ponudnikov.

Vsebino pripravljamo in tržimo (skupaj z več kot 40 preverjenimi partnerji pocelem svetu) v naslednjih jezikih:

 • Slovenščini;
 • Angleščini;
 • Španščini;
 • Italijanščini;
 • Nemščini;
 • Ruščini;
 • Francoščini;
 • Portugalščini;
 • ter drugih jezikih.

Ni pomembno, če šele začenjate z vsebinskim marketingom, imate že v vtečene navade, ali ste do sedaj sodelovali z drugimi agencijami in ponudniki. Vsako podjetje ima svoje specifike in se nahaja na svojem nivoju vsebinskega marketinga. Kako to ugotavljamo in podrobna razlaga o zrelosti vebinskega marketinga pa naj bo tema za naslednjič.

Za vas bomo pripravili analizo podjetja, obstoječega stanja, konkurence, pripravili strategijo, jo implementirali, spremljali, nadgrajevali in optimizirali, vi pa boste skrbeli za realizacijo povečanja prodaje in se ukvarjali z bolj sladkimi skrbmi. Vse skupaj bomo merili in vas o rezultatih tudi obveščali.

Brez akcie, ni rezultatov!

Naredite naslednji korak – stopite v stik z nami. Zagotovite si zanesljivega in učinkovitega partnerja za vašo naslednjo marketinško kampanijo ali projekt. Pišite nam preko spodnjega kontaktnega obrazca in dogovorili se bomo za informativni posvet.

Koliko ste prodali z vsebinskim marketingom v zadnjih šestih mesecih? V naslednjih šestih lahko več. Vpišite podatke:

Ime in priimek (obvezno):

Email (obvezno):

Telefonska številka (obvezno):

Spletna stran:

Sporočilo:

Naročite analizo obstoječe spletne strani

ANALIZA STRANI

analiza-web

Analiza spletne strani

Opravili bomo tehnično, oblikovno in vsebinsko analizo vaše spletne strani ter predlagali in implementirali izboljšave.

SEO ANALIZA

SEO Analiza. DIGIMEDIA, digitalni marketing - WSI

SEO Analiza

Preverili bomo vse tehnične in vsebinske elemente, ki vplivajo na uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih ter predlagali in izvedli izboljšave.

ANALIZA KONKURENCE

Analiza konkurence na spletu. DIGIMEDIA, digitalni marketing - WSI

Analiza konkurence

Celovito bomo analizirali in primerjali vas in vaše konkurente ter vam predstavili načrt za izkoristiti prednosti in priložnosti.

IZDELAVA STRATEGIJE

Izdelava strategije digitalnega marketinga. DIGIMEDIA, digitalni marketing - WSI

Izdelava strategije

Vsak celovitejši nastop na spletu potrebuje celovito strategijo z usklajenimi taktikami, rešitvami, izborom kanalov in segmentiranim nagovorom.


Ime in priimek (obvezno):

Spletna stran (obvezno):

Email (obvezno):

Telefonska številka (obvezno):

Naročam:

Analiza spletne strani
SEO analiza
Analiza konkurence
Analiza spletne strani

Ključi do naših in vaših uspehov

1

metodologija

15+

držav v katerih oglašujemo

40+

strokovnjakov (doma in po svetu)

180+

uspešnih projektov in kampanj

 • učinkovitost
 • inovativnost
 • odličnost
 • intuitivnost
 • osebni pristop
 • zmagovita metodologija
 • najboljše prakse in zadnji trendi
 • vodilne tehnologije
 • se neprestano izpopolnjujemo
 • mednarodni certifikati in nagrade
 • bogate globale izkušnje in prisotnost

Nasveti, za povečanje prodaje

Aktualno

SEO ANALIZA ZA POVEČANJE PRODAJE

OD 0 DO 300 OBISKOVALCEV DNEVNO V LE NEKAJ MESECIH

Ameriški spletni podjetnik, vplivnež in tržnik partnerskih programov, nas je lani poleti izzval s sodelovanjem na projektu optimizacije njegove nove spletne strani, ki...
Pisanje člankov, blog, pravila

KAKO PISATI BLOG? 7 NASVETOV ZA PISANJE DOBRIH ČLANKOV

Pisana beseda je pomembno orodje komunikacije, ki je, z napredkom tehnologije in porastom svetovnega spleta, ponovno pridobila na pomenu. Z njo vsakodnevno komuniciramo v...
Izdelava spletnih strani Wordpress

IZDELAVA SPLETNIH STRANI: 10 RAZLOGOV, ZAKAJ IZBRATI WORDPRESS

V kolikor razmišljate o: prenovi spletne strani, si želite bolj enostavno dodajati in urejati vsebine, ali želite poenostavljeno upravljati spletno stran...
pristajalna-stran-landing-page

ANATOMIJA UČINKOVITE PRISTAJALNE STRANI (LANDING PAGE) V DIGITALNEM TRŽENJU

Ena večjih napak digitalnega trženja, ki jo še vedno prepogosto zasledimo v praksi, je pošiljanje obiskovalcev (z oglaševalskimi ali SEO kampanjami) na domačo stran...

Matej and his team did an awesome job in helping me figure out why my website dropped in rankings on Google after the last Google quality update this Summer (2017). He is very dedicated and was only SEO expert worldwide (from twelfth I contacted) that knew from the get go what have happen and what to do from here on. We correct everything and my site is ranking even higher now. Very recommended!

Ofir B., www.99bitcoin.com (Izrael, 2017)

Pohvale Digimedii in Mateju za odlično izdelano spletno stran, nad katero smo mi in naše stranke navdušeni. Priporočam!

Črt Banko, Crodent.net (2016)

Matej did a fantastic job with my SEO audit and competition analysis. He provided with detailed feedback about what specifically needed to be improved on my site and how to beat all the competition. The best SEO professional I ever worked with. I am now hiring him to complete several other SEO related projects.

Svetovno znan Afilliate Marketer James R. (ZDA, 2017)

Zelo sem vesela, da sem za izdelavo spletne strani izbrala Digimedio in Mateja, saj je človek, ki se za stranko zares potrudi, jo spodbuja in stalno spremlja, ji svetuje ter poišče najboljše rešitve za končni rezultat – izdelavo kvalitetne spletne strani in oglaševanja.

Manica Smrdelj, vodja profesionalnega vokalnega studia, Studio Cantica, Manica Smrdelj, /s.p. (2013)

Od prvega pogovora dalje so pristopil zavzeto, profesionalno in strokovno. Sprva niti nisem vedel kaj sploh splet prinaša, a želel sem si nekaj posebnega in učinkovitega. Kot so mi obljubili, so upoštevali vse moje želje, spletna stran je enostavna za upravljanje, oblikovana po naših željah in po pol leta prinaša dnevno nova povpraševanja ter polni več, kot tretjino hotela. Profesionalnost in zavzetost, ki je prinesla nepredstavljive rezultate. Toplo priporočam.

Samo, direktor družinskega hotela (2012)

Naše izkušnje

logo-stranka-wsi-anis-Izdelava-spletnih-strani-vsebinski-marketing-spletna-prodaja-B2B
logo-stranka-wsi-marketinška-agencija-marketing-crodent-seo-vsebinski-marketing-digitalno-oglasevanje
logo-stranka-heaven-spletno-oglasevanje-v-iskalnikih-google-oglasevanje-na-spletu-web
logo-stranka-marketinška-agencija-starman-on-page-seo-optimizacija-spletnih-strani-izdelava-spletne-strani
logo-stranka-digimedia-digitalni-marketing-natuzzi-vsebinski-marketing-seo-optimizacija-za-google
coca-cola
logo-stranka-wsi-web-marketing-sunsweet-seo-optimizacija-spletnih-strani-vsebinski-marketing
logo-stranka-digitalni-marketing-bolcic-xtreme-lashes
logo-stranka-wsi-marketinška-agencija-canon-1-seo-optimizacija-spletno-oglasevanje-iskalni-marketing
logo-stranka-digitalni-marketing-bmw
logo-stranka-digimedia-digitalni-marketing-toyota
clinica-da-mama
alea
mardi-gras-casino
logo-stranka-digitalni-marketing-bolcic-spletna-stran-analiza-spletnih-strani-analiza-konkurence-seo
logo-stranka-marketinška-agencija-3port