Povečali smo jim prodajo tudi za 400%+

Certificirani svetovalci, globalne izkušnje, zanesljive rešitve, osebni pristop.

Pomislite kako sami iščete po spletu. Največkrat greste naravnost v Google in vpišete, kar iščete. Ravno to počne tudi 60% – 90% vaših ciljnih strank.

Vskodnevno iščejo vaše podjetje; storitve ali proizvode v spletnih iskalnikih, kot je Google. Višje, kot se nahaja vaša spletna stran, več klikov in obiskovalcev boste prejeli.

Več obiskovalcev pomeni več novih strank in poslov, ki jih sedaj, prepuščate konkurenci. Preverite kako smo našim strankam samo z optimizacijo strani in vsebinskim marketingom v povprečju povečali obisk in prodajo od 140%, do + 600%, kar je v povprečju vodilo v 10% – 40% + povečanje celotne prodaje podjetja.

Kje kupuje 60% – 90% vaših strank? Na prvi strani v Google!

V spodnji tabeli si lahko pogledate približen povprečen procent klikov na organske (neplačane) rezultate na prvi in drugi strani v Google (Median CTR). V prispevku pa preverite, kako smo uspešno pospešili prodajo našim strankam z optimizacijo spletne strani, google AdWords oglaševanjem in vsebinskim marketingom.

kako povečati prodajo v tijino? optimizirajte svojo spletno stran

Pospeševanje prodaje v iskalnikih

SEO, optimizacija spletne strani in spletno oglaševanje v iskalnikih neposredno ter posredno povečuje vašo (spletno) prodajo v skoraj vseh panogah (preverite pri naših svetovalcih). Optimizacija spletne strani in vsebinski marketing skupaj prinašata najbolj resne stranke na spletu! Točno tiste, ki dejansko iščejo in potrebujejo, kar vi ponujate, saj so to ljudje, ki so iz lastne potrebe vpisali težavo, iskano podjetje, storitev, rešitev ali produkt.

S kakšnimi izzivi se soočajo stranke, ki se obračajo na nas?

Ko smo se prvič pogovarjali s spodnjimi strankami, mnoge njihove spletne strani, niso najboljše podpirale poslovanja in prodaje podjetja. Ravno tako so bile vse omenjene strani slabo uvrščene v spletnih iskalnikih. V več primerih so bile tudi tehnično slabše ali povsem neprimerne za optimizacijo. Le za redko katero ključno besedo so se tu pa tam pojavili v spodnji polovici prve strani.

Večinoma se naše stranke srečujejo z naslednjimi izzivi:

  • Spletna stran prinaša zelo malo novih poslov / strank. Konkurenti pridobijo več posla preko spleta.
  • Spletna stran ne predstavlja podjetja v pravi obliki.
  • Naša spletna stran je slabše uvrščena v spletnih iskalnikih, kot so strani konkurentov.
  • Prikazovanje naše spletne strani ni prilagojeno različnim velikostim ekranov, prenosnim napravam. Zagotoviti si želimo spletno stran, ki je popolnoma prilagojena prikazovanju na mobilnih napravah.
  • Spletno stran smo nazadnje prenovili pred tremi ali več leti. Spletne strani konkurentov so boljše.
  • Želimo povečati prodajo za xx%.
  • Lansirali bomo nov produkt ali storitev.
  • Radi bi pridobili več strank iz tujine (Italija, Velika Britanija, ZDA, Kanada, itd.).

Profesionalna spletna stran po meri podjetja in ciljnih strank mora »delovati«; prodajati obiskovalcem, prav tako pa podpirati vse preostale poslovne cilje in prodajne kanale.

Optimizacija spletne strani pa je naslednja stvar, ki jo potrebujete, če želite stroškovno učinkovito pridobivati stranke, ne glede na to, ali ciljate take, ki so oddaljene le nekaj kilometrov (lokalne stranke), stranke po celi državi, ali v katerikoli drugi državi po svetu.

V spodnjih primerih, smo strankam pomagali v več korakih. Z izdelavo nove, profesionalne spletne strani po meri ali analizo in izboljšavo le te smo povečali stopnjo konverzije ter podjetja in blagovne znamke predstavili v pravi luči. Obiskanost strani pa smo povečali z izboljšanjem vidnosti v spletnih iskalnikih (optimizacija spletne strani), spletnim oglaševanjem (Google AdWords) in ciljno usmerjenim vsebinskim marketingom. Vsa spodaj predstavljena podjetja smo pripeljali tudi na najvišja oz. 1. mesto v Google za vsaj eno najbolj relevantno ključno besedo.

K vsem projektom pristopamo strateško

Vsako stranko najprej podrobno analiziramo. Zaupajo nam vse želje, izzive in potrebe, nato pa sami identificiramo ključne dejavnike uspeha, zahteve, in možnosti ter predstavimo plan digitalnega marketinga za vsak specifičen primer in pripadajoč proračun ter pričakovane rezultate. V kolikor ne verjamemo v pozitivno povrnitev investicije, ponudbe ne predstavimo.

Tudi v predstavljenih primerih smo najprej poiskali vse priložnosti, nevarnosti, prednosti, slabosti ter na izhodiščih zgradili načrt spletne strani, izzdelali smo strategijo vsebinskega marketinga in strategijo optimizacije le-te ter načrt oglaševanja.

Raziskovalno analitični fazi sledi usklajevanje s stranko, priprava izhodišč, načrtov, in konceptov ter obrazložitev. Priporočila za stranko. Ko skupaj potrdimo strukturo, postavitev elementov, koncept in funkcionalnosti nove strani, oblikujemo podobo prve strani in vseh podstrani.

Skupaj usklajujemo, dodelujemo in posodobljamo skladno z vašimi željami in našimi usmeritvami, dokler nismo na pravi poti, vi pa nasmejani do ušes. Ko imamo oblikovane podobe prve strani in vseh podstrani, naši izurjeni programerji ustvarijo, kar ste si zamislili.  Vse naše strani delujejo brezhibno in so povsem varne še leta.

Skozi celoten projekt vas spremlja dodeljeni svetovalec, vaš skrbnik, ki skrbi za to, da vse poteka nemoteno in v skladu z najboljšimi praksami. Odgovorimo vam na vsa vprašanja, ob vsakem koraku vas po potrebi tudi kakorkoli opomnimo ali obvestimo, če ne delimo vaših pogledov. Vedno predstavimo vse možnosti, predloge, prednosti, slabosti. Ko je stran narejena, vnesemo vsebino in spletno stran popolnoma optimiziramo (bolje se je enostavno ne da!). Od idealno urejene strukture naslovov in arhitekture strani, do naslovov, ključnih besed, slik, mikrostruktur in tehnične optimizacije spletne strani. Nato s posebnimi orodji digitalnega marketinga  optimiziramo še komunikacijo med Google in vašo spletno stranjo. Mesečno delo, optimizacije izven strani, grajenje povezav in potiskanje strani na prvo mesto v Google, se nato izvaja ob ostalih aktivnostih vsebinskega marketinga oglaševanja itd.

Spletne strani izdelujemo in optimiziramio po naši preverjeni metodologiji, saj prinaša (tudi globalne) uspehe. Premišljeni koncepti in pristajalne strani, enostavna in razumljiva navigacija  učinkovita uporabniška izkušnja, implementirana arhitektura konverzije, prava vsebina, skratka nič več in nič manj, kot točno tisto, kar potrebuje vaš posel. Kako vemo? Ker vas na začetku analiziramo. In smo zato izurjeni. Učili smo se in sodelovali že z najboljšimi in od samega začetka delamo po najboljših praksah.

V te namene se tudi neprestano izpopolnjujemo, izmenjujemo mnenja, in nabiramo dragocene izkušnje v sodelovanju tudi z nekaterimi največjimi svetovnimi blagovnimi znamkami. Izumljamo unikatnerešitve, kar prinaša dodano vrednost in večjo učinkovitost tako pri manjših, kot pri večjih proračunih. Vedno namestimo tudi spletno analitiko, ki omogoča analizirati obiskovalce in njihovo obnašanje.

Prenova spletne strani ali izdelava nove traja v povprečju 2 do 6 mesecev, medtem, ko je optimizacija neprekinjen in dolgoročen proces. On site optimizacijo (na strani) izvedemo v povprečju približno  slabem mesecu, nato pa sledi mesečno delo, off site optimizacija, oz. optimizacija izven strani. Prvi rezultati se večinoma poznajo že po nekaj tednih.  Končni pa po nekaj mesecih dela. Odvisno od zahtevnosti primera. Na to pa vpliva več kot 22.000 dejavnikov. Pomembno je, da jih strokovnjaki v naši ekipi poznamo več ali manj vse.

Z optimizacijo (SEO) in vsebinskim marketingom je možno zelo dobičkonosno pospešiti prodajo na vseh trgih

Predstavitvene strani (vizitke) smo spremenili v prodajna orodja. Spletne strani smo porinili na prvo stran v Google, na 1. mesto, za vse dogovorjene in najpomembnejše ključne besede.  Nekatere prenovljene, posodobljene in optimizirane spletne strani smo tudi oglaševali. Obisk smo samo z optimizacijo v povprečju povečali od 140%, do + 400%, kar je v povprečju vodilo v 10% – 40% + povečanje celotne prodaje. Prvi rezultati so se poznali  že po nekaj mesecih.

Podrobneje si oglejmo naslednje primere (mnogokatere besede ali ostale podrobnosti, ki bi lahko kakorkoli ogrožale konkurenčni položaj stranke ali našega dela, ne razkrivamo).

Pospeševanje prodaje preko spletne strani in iskalnikov – kozmetika in lepota

V Xtreme Lashes Slovenia so želeli povečati prodajo storitev in tečajev, izpostaviti nove in dodatne storitve ter pridobiti več povpraševanj preko spletne strani. Glavni storitvi v ponudbi sta takrat bili tečaji podaljševanja trepalnic in podaljševanje trepalnic samo.

Spletno stran smo prenovili in optimizirali. Le-ta je še dandanes na vrhu iskalnikov, na 1. mestu, za najpomembnejše ključne besede: »podaljševanje trepalnic«, »tečaj podaljševanja trepalnic«, in še kar nekaj drugih, za njih pomembnih, besed. Za več od teh besed in besednih zvez imajo tudi po dva ali več zadetkov na 1. strani v Google.

Polnemo več kot polovico družinskega hotela in restavracije (poroke, poslovni dogodki, catering).

Za manjši družinski hotel v Sloveniji smo pred tremi leti prenovili in optimizirali spletno stran. Želeli so pridobiti več povpraševanj preko spleta in povečati število nočitev ter tujim gostom omogočiti vsebino v tujih jezikih. Prejšnja spletna stran je prinašala 20 – 40 nočitev letno. Novo spletno stran je v dobrih dveh letih prinesla več kot 700 zabeleženih povpraševanj zgolj pisne narave (šteta so samo povpraševanja tistih obiskovalcev, ki so dovolili spletnim piškotkom, da so se naložili na računalnik, ostalih nismo beležili). Vsaj še dvakrat toliko pa je bilo klicev. Realizacija je bila več kot 80%. Večina obiskovalcev je prišla iz spletnih iskalnikov. Spletna stran tako redno polni približno tretjino do dve, hotelskih kapacitet in je povsem zaživela  tudi restavracijo in sejno sobo, kjer promoviramo večerje, poroke, dogodke, seminarje itd.

The Alea Group (2012 – 2015) – pospeševanje prodaje (B2B) v severni Ameriki

Obstoječa spletna stran (leta 2012) jim ni prinašala dovolj novih poslov. Spletno stran smo prenovili in jo optimizirali. Skupaj s stranko smo izbrali najpomembnejše besede, izdelali vsebinsko strategijo in nato v divji konkurenci prišli na vrh v Google.com! Zavzeli smo 1. mesto za izraza »Appointment setting service« in 3. mesto za »B2B lead generation« ter jim tako več, kot potrojili prodajo preko spletne strani in  podprli poslovno rast, ki je sledila v zadnjih letih (spodnji posnetek ekrana je iz leta 2012).

Tallinn Hotels – pospeševanje prodaje v turizmu

Za verigo hotelov različnih cenovnih rangov v Talinu smo prenovili portal, izdelali vsebinsko strategijo, in ga optimizirali in oglaševali. Po enem letu (1.4.2014) smo bili 1. v Google za ključne besede »Tallinn Hotels« in »Tallinn Hotel« (danes še vedno v zgornji polovici (Google.com). Pred tem se stran ni prikazovala niti na drugi strani v Google. Veriga hotelov je z novim, večjezičnim portalom povsem zaživela. Vodili smo tudi projekt prenove zadnje, današnje strani.

Celovit pristop k pospeševanju prodaje – Mardi Gras Casino (2012 – 2015, 2017 – )

Nov hotel in igralni salon na Južni Floridi je iskal načine za povečati prepoznavnost, obisk in napolniti kapacitete. Izdelali smo jim učinkovitejšo spletno stran, še bolj učinkovito vsebinsko in oglaševalsko strategijo ter tako krepko povečali obiskanost in prodajo le te. Hitro smo začeli učinkovito polnili kapacitete. Novo spletno stran smo iz porinili na prvo stran v Google, za več kot 50 izrazov v slabih petnajstih mesecih. Glavna ciljana beseda je bila »Best Casino in South Florida« in uspelo nam je, s kar nekaj zadetki na prvi strani. Obiskanost spletne strani smo povečali do te mere, da so morali zaposliti dodatno osebje, ki je odgovarjalo na sama povpraševanja, telefone in rezervacije.

Želite tudi vi povečati prodajo doma ali v tujini?

Vlagate v marketing pa še vedno niste na prvi strani v Google? Se sploh zavedate, koliko vas stane ta napaka? Pomislite kako bi bilo, če bi 10 – 40% vseh potencialnih strank iz Google končalo na vaši spletni strani in ne več na tistih od konkurence. Z učinkovito in optimizirano spletno stranjo je mogoče prodati veliko.

Ne odlašajte na jutri ali drugič. Optimizacija spletne strani ne prinaša takojšnjih rezultatov in konkurenca bo vse večja.

Preberite si, kako optimizirati spletno stran za najvišja mesta v Google. Imate vprašanja, potrebujete nasvet ali konkretno pomoč? Pokličite nas na 031 806 600 ali nam pišite, kar takoj.

HVALA, KER DELITE PRISPEVEK ŠE Z OSTALIMI!

Ime in priimek (obvezno):

Email (obvezno):

Telefonska številka (obvezno):

Spletna stran:

Sporočilo: